Laborator de analize medicale

/Secții spital /Laborator de analize medicale

LISTA ANALIZELOR MEDICALE

APASA AICI PENTRU DETALII TARIFE

 

CHESTIONAR DE EVALUARE A GRADULUI DE SATISFACTIE A CLIENTULUI

Personalul medical din cadrul Laboratorului de analize medicale este format :

Dr.Tomasian Sorin –medic primar medicina de laborator
Dr.Timofei Florina Emanuela –medic specialist medicina de laborator
Dr.Ciolpan Elisabeta –medic specialist medicina de laborator

As.medical Marinescu Aurel
As.medical Draghia Florina
As.medical Reiz Firuz
As.medical Iliescu Alina
As.medical Balan Ionelia

Programarile se fac la Fisierul spitalului la numarul de telefon 0241 237 812 sau la 0787802908

Programul de lucru 08:00-15:00

 

ISTORICUL LABORATORULUI

Laboratorul de analize medicale din cadrul Spitalului Orasanesc Cernavoda a fost reinfiintat in 01.02.2013 in aceiasi locatie dar complet renovat.
Inca din faza de proiect a fost gandit pentru a veni in intampinarea nevoilor medicilor clinicieni si pacientilor spitalului dar si locuitorilor orasului Cernavoda si localitatilor invecinate. Astfel, laboratorul a fost dotat cu echipamente performante, personal competent si mobilier nou practicand un program de lucru continuu si preturi fara concurenta pentru analizele in regim ambulator.

Metodele si procedurile de examinare au corespuns de la inceput cerintelor standardului de asigurare a calitatii SR EN ISO 15189 specific laboratoarelor de analize medicale si legislatiei in vigoare. Activitatea personalului cu studii medii a fost de la inceput supravegheata de doua cadre medicale superiore (un medic de laborator = Medic sef laborator si un biolog = Manager Calitate). Saptamanal, in timpul raportului de garda, laboratorul a fost si este reprezentat de un cadrul medical superior care comunica medicilor clinicieni si reprezentantului conducerii spitalului nevoile personalului propriu si primeste de la acestia sugestii si oportunitati de imbunatatire a activitatii.

In august 2013 a fost depusa la RENAR (organismul national de acreditare) documentatia in vederea obtinerii certificatului de acreditare conform SR EN ISO 15189:2007.
In perioada septembrie-noiembrie 2013 Laboratorul a participat la programul national de monitorizare a sanatatii populatiei de etnie rroma desfasurat de Primaria Cernavoda sub egida Uniunii europene. Colaborarea in bune conditii cu reprezentatii administratiei locale si serviciilor sociale a asigurat reusita acestei actiunii inainte de termenul limita declarat.

In prima luna a anului 2014 laboratorul a fost vizitat de echipa de evaluatori RENAR in cadrul evaluarii pentru obtinerea acreditarii conform cerintelor SR EN ISO 15189:2007. In urma acestei vizite RENAR a emis in data de 29.04.2014 certificatul de acreditare nr LM 864 prin care sunt recunoscute performantele laboratului.
La propunerea echipei de evaluatori Renar si dupa analiza raportului utilitate- asigurarea calitatii – costuri incepand cu prima luna a anului 2014 programul de lucru a fost redus la 12 ore zilnic.

Anticipand marirea volumului de lucru in prima jumatate a anului 2014 echipamentele initiale au fost inlocuite cu unele mai performante iar personalul cu studii medii a fost sustinut in dobandirea competentelor in medicina de laborator prin suportarea de catre spital a taxelor de scolarizare pretinse de Scoala nationala de Sanatate Galati.

Obtinerea certificatului de acreditare a permis incheierea contractului de prestari servicii in regim de ambulator cu CJAS Constanta. Astfel, din data de 01.07.2014 biletele de trimitere catre analize emise de medicii de familie si specialisti sunt decontate in baza contractului cu CJAS Constanta.
Adresabilitatea laboratorului s-a triplat odata cu decontarea completa a biletelor de trimitere emise de medicii clinicieni.

Actualizarea certificatului de acreditare atesta recunoasterea continua a competentelor laboratorului., conform Standardului de referinta SR EN ISO 15189

Skip to content